Obľúbený jemný hráškový krém môžete doplniť chrumkavými krutónmi z bieleho pečiva, ale aj kolieskami klobásy alebo opečenými kúskami voňavej slaniny. Čo si vyberiete vy?
Suroviny
500 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
150 ml smotany na šľahanie
500 ml zeleninového vývaru
1 šalotka
2 klobásky
kúsok masla
soľ a mleté korenie
mladé výhonky hrášku
Postup
V hrnci nechajte rozpustiť kúsok masla, na ktorom osmažíte cibuľku nakrájanú nadrobno. Len veľmi ľahko, nech stále zostane biela. Pridajte hrášok. Do hrnca pridajte vývar. Premiešajte, pridajte korenie a nechajte desať minút variť. Ďalej nie, aby krém zostal krásne zelený.
Varíte radi zdravo? Vyberte si tú najlepšiu kuchynskú panvicu.
Pridajte do polievky smotanu. Ešte asi minútu prevarte, aby sa ohriala.
Hotovú polievku rozmixujte do krémova. Potom preceďte, pretože hrachových šupiek sa bohužiaľ mixovaním nezbavíte.
Klobásu nakrájajte na plátky a opečte dochrumkava na panvici.
Polievku podávajte ozdobenú kolieskami klobásy a výhonky hrášku. Ktoré krásne vyzerajú a výborne chutia. Misky na polievku dokonale poslúži servírovanie hraškovej polievky.